Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Intermedijska razstava VRTN!CA je podaljšana!

09.11.2021 17:50

Z veseljem sporočamo, da je razstava VRTN!CA zaradi izjemnega zanimanja podaljšana do 15. januarja 2022!

VABILO (PDF)

V petek, 11. junija 2021, smo odprli intermedijsko razstavo VRTN!CA v Arboretumu Volčji Potok. Gre za pilotni projekt mreže RUK, ki ga izvaja KIBLA2LAB.

V prostorih Arboretuma, ki se ponaša z enim najreprezentativnejših rozarijev na svetu, postavljamo vrtnice na drugačen način: premikamo jih iz naravnega okolja v literarno, zvočno in vizualno ponazoritev in intermedijsko namestitev. S tem želimo prikazati del njihovega bivanja in lepote ter povezanosti s človekom. Ponujamo torej novo gledišče z nadgrajeno izkušnjo razširjene resničnosti, ki pričara posebno doživetje hkrati v resničnem okolju botaničnega parka in metafizičnem svetu umetnosti. Obiskovalcu v prostorski avdiovizualni postavitvi predstavimo štiri zgodbe izbranih vrtnic: damaščanke ter sort Trubar, Peace in Prešeren.

Razstava se nahaja v pristavi poleg uprave. Od parkirišča do razstavišča je 15 minut hoje. Na glavnem dostopu z avtoceste je v Količevem popolna zapora prometa. Priporočamo obvoz mimo gradu Češenik. Razstavo si lahko ogledate v skladu s priporočili NIJZ.

___
Pilotni projekt je nastal v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok, Vzorčnim mestom Velenje, Kristijanom Koratom, ROSA Production in Delavskim domom Trbovlje.

< Foto: Vrtnica Prešeren, Damjan Švarc © KID KIBLA

Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Odpiralni čas: od ponedeljka do nedelje od 11. do 17. ure.

Foto postavitve: Damjan Švarc
Odprtje razstave, foto: Janez Klenovšek
Postavljanje razstave, foto: Peter Tomaž Dobrila

Deli: