Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Pilotni projekti

Intermedijska razstava VRTN!CA

09.11.2021 17:50

Intermedijska razstava VRTN!CA
11. 6. 2021–15. 1. 2022
Arboretum Volčji Potok­


V petek, 11. junija 2021, smo odprli intermedijsko razstavo VRTN!CA v Arboretumu Volčji Potok, pilotni projekt mreže RUK v izvedbi KIBLA2LAB. Razstava je bila na ogled do 15. januarja 2022.

VABILO (PDF)

V prostorih Arboretuma, ki se ponaša z enim najreprezentativnejših rozarijev na svetu, postavljamo vrtnice na drugačen način: premikamo jih iz naravnega okolja v literarno, zvočno in vizualno ponazoritev in intermedijsko namestitev. S tem želimo prikazati del njihovega bivanja in lepote ter povezanosti s človekom. Ponujamo torej novo gledišče z nadgrajeno izkušnjo razširjene resničnosti, ki pričara posebno doživetje hkrati v resničnem okolju botaničnega parka in metafizičnem svetu umetnosti. Obiskovalcu v prostorski avdiovizualni postavitvi predstavimo štiri zgodbe izbranih vrtnic: damaščanke ter sort Trubar, Peace in Prešeren.

Pilotni projekt je nastal v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok, Vzorčnim mestom Velenje, Kristijanom Koratom, ROSA Production in Delavskim domom Trbovlje.

< Foto: Vrtnica Prešeren, Damjan Švarc © KID KIBLA

Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Odpiralni čas: od ponedeljka do nedelje od 11. do 17. ure.

Postavitev razstave, foto: Damjan Švarc
Odprtje razstave, foto: Janez Klenovšek
Postavljanje razstave, foto: Peter Tomaž Dobrila

Deli: