Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Novica

Predstavljamo eksperimentalni HEKA zvočni studio

31.01.2023 10:00

Eksperimentalni zvočni studio v laboratoriju HEKA je bil zasnovan v dialogu s prostorom, katerega namen je izkoristiti moč digitalnega prostorskega zvoka za umetniško izražanje kot naravni prehod okoli tega, kako lahko doživljamo zvok v samoti.

Ena od ključnih prednosti je, da omogoča ustvarjanje glasbe, ki je posebej zasnovana za poslušanje na določeni lokaciji ali v okolju. To omogoča produkcijo zvočne vsebine, ki je resnično specifična za lokacijo in ki lahko v celoti izkoristi edinstvene značilnosti določenega prostora.

Zvočni laboratorij smo ustvarili z namenom, da bi v celoti izkoristili tehnologije v izobraževalnih programih, ki izvajajo usposabljanje umetnikov in skladateljev za uporabo takšnih orodij, s čimer bomo zagotovili, da bo naslednja generacija lahko v celoti izkoristila to novo ustvarjalno dimenzijo.

Vas zanima več? Pišite nam na heka@pina.si.

Oglejte si pogovor z vodjo HEKA zvočnega studia, Mauriciem Valdés San Emeteriem.

Deli: