Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Pilotni projekti

Društvo Trajna vzpostavlja KRATER – ustvarjalni laboratorij v gradbeni jami

23.06.2020 00:00

Z veseljem sporočamo, da so v Društvu Trajna, ki vodi naš pilotni projekt Simbiocen, pričeli z vzpostavljanjem novega ustvarjalnega laboratorija v Ljubljani.

KRATER, kot so ga poimenovali po gradbeni jami pri soseski Bežigrajski dvor, bo s pričetkom jeseni ponujal priložnosti za rast ustvarjalnih idej, eksperimentiranje in oblikovanje z naravnimi materiali, pridobljenimi na lokaciji.

V gradbeni jami bodo ustvarili mobilne delovne prostore, kot so delavnica ročne izdelave papirja, mizarska delavnica in laboratorij za vzgojo gliv. Posvetili pa se bodo tudi predelavi invazivnih rastlin, ki se nahajajo v gradbeni jami.

Prostor bo poleg produkcijskih enot omogočal tudi organizacijo raznolikih druženj, prirejenih v sožitju z lokalno skupnostjo in prebivalci te urbane oaze.

Vse, ki bi želeli KRATER soustvarjati, vabijo, da se jim oglasite, saj lahko prostor po dogovoru odprejo tudi za vaše dejavnosti, v kolikor se te ukvarjajo z odnosom med človekom in naravo.

Za več informacij so na voljo na info@trajna.com.

Fotografije: Društvo Trajna

Deli: