Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Predavanje

Digitalizacija objektov iz narave v 3D objekte (fotogrametrija) – Srečanje Društva razvijalcev iger Slovenije

23.09.2021 21:03

V petek, 24. septembra 2021, vas ob 18. uri vljudno vabimo na večerni dogodek KIBLA2LABa, na katerem bo Žiga Pavlovič govoril o digitalizaciji objektov iz narave v 3D objekte. Predstavil bo osnove fotogrametrije in tri nivoje digitalizacije, ki se lahko uporablja v profesionalne namene, za proces arhiviranja kot tudi v prostem času.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku. Sočasno bo dogodek potekal tudi v obliki pretočnega videa na Twitchu, Facebooku in Youtube kanalu Društva razvijalcev iger Slovenije.

Dogodku sledi družabno srečanje s člani Društva razvijalcev iger Slovenije. Udeležba je brezplačna in mogoča ob izpolnjevanju PCT protokola.

Dogodek poteka v organizaciji mreže RUK in Društva razvijalcev iger Slovenije (Games Slovenia).

Žiga Pavlovič je strokovni sodelavec medijskega laboratorija KIBLA2LAB. Ukvarja se z digitalizacijo kulturne dediščine in razvijanjem interaktivnih izkušenj za muzeje.


Foto: Janez Klenovšek

Deli: