Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

Delavnica GRM Tools – Spaces: Diego Losa

13.05.2022 10:00

Vabimo vas na delavnico GRM Tools – Spaces, ki jo bo izvedel oblikovalec in profesor zvoka Diego Losa v petek, 13. maja 2022, ob 10. uri v PiNINEM laboratoriju HEKA.

GRM Tools je zbirka neverjetnih vtičnikov, ki jih uporablja in razvija večina priznanih skladateljev in oblikovalcev zvoka po vsem svetu. Novi vtičniki Spaces omogočajo, da raziščete in razdrobite prostor difuzije skladb, ki temeljijo na zvoku. Hkrati pa poskrbite, da se zvoki premikajo, ter jih filtrirate in zakasnite v na novo izumljenem večkanalnem prostoru.

Ker je število mest omejeno, vas vabimo k prijavi na mauricio.valdes@pina.si. Prijave zbiramo do četrtka, 12. maja 2022.

Diego Losa se je rodil leta 1962 v Buenos Airesu, kjer je študiral glasbo in se naučil koncertne flavte, saksofona in harmonije. Študiral je tudi nove tehnike glasbene analize. Diplomiral je iz orkestrske prakse kot glasbeni izvajalec. Kasneje se je specializiral za tehnike zvoka in pridobil strokovno znanje v praksi sodobnih digitalnih orodij. Diego Losa je bil imenovan za vodjo projekta digitalizacije in obvladovanja vseh večjih del GRM - glasbene raziskovalne skupine, zadolžen pa je tudi za vodenje produkcije in tehnično podporo povabljenim glasbenikom. Preden se je leta 1996 ustalil v Franciji, je bil imenovan za tehničnega vodjo v LIPM (Laboratorij za raziskave in glasbeno produkcijo) v Buenos Airesu. Njegova dolžnost je bila tudi vodenje produkcije gledališča in umetniškega centra v Buenos Airesu. Poučeval je tudi tehnike kompozicije elektronske glasbe na Univerzi v Córdobi in Rosario-Santa Fe. Diego Losa komponira skladbe za ples, sodobni cirkus in filme. Občasno se pridruži tudi drugim glasbenikom na koncertih, ki ne igrajo le tradicionalne južnoameriške glasbe, temveč tudi sodobni jazz in elektronsko glasbo. Trenutno je profesor elektroakustične glasbe na regionalnem konservatoriju St. Etienne (CRR) in oblikovanja zvoka na filmski šoli EICAR ter na INA (Nacionalni avdiovizualni inštitut).

Deli: