Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2020 / Spletni pogovor: Digitalna intimnost v virtualnih svetovih danes

07.12.2020 14:49

KIBLIX 2020 / Serija spletnih pogovorov
DIGITALNA INTIMNOST V VIRTUALNIH SVETOVIH DANES
Torek, 8. 12. 2020, ob 18. uri

Spletni prenos: https://2020.kiblix.org/streaming/


V torek, 8. 12., ob 18. uri, se bo odvil prvi tematsko fokusiran pogovor v seriji spletnih pogovorov festivala KIBLIX 2020 z naslovom "Digitalna intimnost v virtualnih svetovih danes", ki ga bo moderirala Ghislaine Boddington, kreativna direktorica kolektiva body>data>space in strokovnjakinja za digitalno intimnost.

Gostje: Sly Lee, soustanovitelj in izvršni direktor Emerge; Judd Morrissey, umetnik; Mark Joseph Jeffery, umetnik, kurator, izredni profesor na School of Art Art Institute of Chicago; Abraham Avnisan, umetnik in docent na Kent State Univerity in Valerie Wolf Gang, intermedijska umetnica, videastka, pedagoginja.

Pogovor z mednarodno uveljavljenimi raziskovalci, podjetniki, umetniki, kuratorji in predavatelji boste lahko spremljali preko spletnega prenosa na https://2020.kiblix.org/streaming/. Za vprašanja in komentarje bo na voljo pogovorno okence na desni strani zaslona.

Z ozirom na današnji neprecedenčni čas skorajšnjega univerzalnega prehoda v virtualno prisotnost se bomo pogovarjali z ustvarjalci, kreativnimi skupinami in profesionalci o razvoju progresivnih idej aktualnega razvoja skupnosti, digitalne povezljivosti in intimnosti v virtualnih svetovih. Gostje bodo spregovorili o njihovih konceptih, vizijah in rešitvah, ki so jih razvili kot prototipna tehnološka orodja, ki problematizirajo človeško potrebo po intimnosti, telesni izkušnji in socialni pripadnosti – o virtualnem nasprotju naše sedanje “socialne distanciranosti”. Namen tega pogovora je preučiti potenciale virtualno-fizičnih hibridnih okolij prihodnosti, kjer je prednostna naloga razmislek o digitalni intimnosti, družbeno-socialni pripadnosti in medsebojnem povezovanju.

Več: www.kiblix.org

Deli: