Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

DDTlab na konferenci The Future of Living v Bruslju

02.12.2022 09:00

DDTlab bo sodeloval na konferenci The Future of Living, ki bo med 2. in 3. decembrom 2022 potekala v Centru Bozar v Bruslju. Ekipa bo demonstrirala projekt projekt AI Comics, ki sta ga v okviru rezidence v DDTlabu razvila Varvara & Mar.

The Future of Living je dialog o prihodnosti umetne inteligence v našem življenjskem okolju, mestih, skupnostih in kulturi. Potekal bo v obliki konference v živo, delavnice, nekaterih instalacij in predstave v Centru za likovno umetnost v Bruslju. Projekt kurira Dominique Moulon, podpirata pa ga nacionalna inštituta Evropske unije za kulturo (EUNIC) in Bozar, Center za likovno umetnost v Bruslju (Belgija).

Dvodnevni dogodek bo združil vodilne raziskovalce na področju umetne inteligence, inženirje, umetnike, mislece in podjetnike. Udeleženci bodo obravnavali glavna vprašanja v zvezi z našo prihodnostjo z umetno inteligenco.

Več: https://www.thefutureofliving.eu/

Deli: