Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Gostovanja

DDTlab na festivalu Ars Electronica 2020

16.09.2020 13:15

Na letošnjem festivalu Ars Electronica, ki je nosil naslov V Keplerjevih vrtovih - Globalno potovanje pri kartiranju "novega" sveta, smo virtualno predstavili tudi delovanje DDTlaba. Keplerjevi vrtovi niso le ime letošnje edicije, ampak tudi prispodoba organizacijskega načela festivala, ki je potekalo na 120 prizoriščih po svetu.

Pretekli petek je dr. Maša Jazbec, vodja laboratorija, virtualno predstavila izbor projektov, ki jih v DDTlabu razvijamo z BCI tehnologijo. V projektih NeuroFly, BCI slikar, NeuroYaski in robotkinja Eva se osredotočamo na raziskovanje povezav med človeškimi možgani in zunanjimi vmesniki, pri čemer intenzivno preizkušamo nove načine uporabe le-teh. Instalacija Neurofly nam omogoča, da s pomočjo možganskih valov letimo in upravljamo letalo, medtem ko lahko z možganskimi valovi robote NeuroYaskija in Evo premikamo in manipuliramo.

Vabljeni k ogledu 360° videa z letošnje edicije festivala Ars Electronica!

Deli: