Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

DDTlab na Digitalnem središču Slovenije

10.11.2021 09:00

DDTlab je v sredo, 10. novembra 2021, sodeloval na Digitalnem središču Slovenije. Žan Rajšek in robotka Eva sta uspešno otvorila interaktivna tla v Digitalnem središču Slovenije.

V času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, med 1. julijem in 31. decembrom 2021, je v ljubljanskem BTC Cityju zaživelo Digitalno središče Slovenije – Tehnologija za ljudi. Središče na enem mestu združuje najnaprednejša slovenska podjetja, institucije in posameznike, širši javnosti pa omogoča stik z novimi tehnologijami ter izobraževalni programi s področja rabe in uporabe novih tehnologij za številne ciljne skupine, pester programski del ter najpomembnejše – predstavitev slovenskega znanja in razvoja mednarodni javnosti tudi v virtualnem razstavišču.

Več o Digitalnem središču Slovenije tukaj.

Deli: