Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Izobraževanje

DDTlab na mesecu industrije 4.0 in robotike

07.12.2021 09:00

DDTlab bo sodeloval na mesecu industrije 4.0 in robotike v torek, 7. decembra 2021, med 14. in 17. uro, in sicer z demonstracijami in predstavitvami projektov NeuroYaski, projekt robotka Eva, Risalni avtomat ter Jaz, človek in Eva pod skupnim naslovom Kreativna robotika in robotika v umetnosti.

Mesec industrije 4.0 in robotike v Digitalnem središču Slovenije poteka med 27. novembrom in 22. decembrom 2021 in je namenjen tako strokovni kot splošni javnosti. Med več kot 30 dogodki bo del dogajanja namenjen srednješolcem, študentom in mladim raziskovalcem, prav tako pa bogato dogajanje vabi tudi mlade podjetnike, podjetja oz. njihove predstavnike iz Slovenije in Evrope. Celotno dogajanje bo hibridno: na voljo bo tako na kraju dogodka kot preko spleta.

Tematski sklop industrija 4.0 in robotika prinaša tudi edinstveno priložnost – udeleženci bodo namreč prejeli vstopnico za ogled tovarne Yaskawa v Kočevju.

Več: https://eu2021.dihslovenia.si/events/kreativna-robotika-in-robotika-v-umetnosti/

Obvezne so predhodne prijave. Dogodkov se lahko udeležite v Digitalnem središču Slovenije (osebna prisotnost) ali na daljavo (virtualna udeležba). Dogodki so brezplačni.

Deli: