Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Festival

KIBLIX 2021 / Artist Talk: Weronika M. Lewandowska

22.06.2021 12:36

KIBLIX 2021 / Artist talk
Weronika M. Lewandowska
Četrtek, 24. 6. 2021, ob 19. uri
MMC KIBLA


V četrtek, 24. junija 2021, ob 19. uri vabljeni v MMC KIBLA, ko bomo v okviru festivala KIBLIX predstavili poljsko umetnico Weroniko M. Lewandowsko, ki jo trenutno na mednarodni umetniški rezidenci mreže RUK gosti KIBLA2LAB. Weronika bo spregovorila o svoji umetniški praksi, preizkusili pa boste lahko tudi njeno potopitveno VR izkušnjo Nightsss.

Udeležba na dogodku je mogoča v skladu s PCT protokolom. Vabljeni!

Weronika M. Lewandowska je poljska pesnica, režiserka, pisateljica in izvršna producentka virtualne resničnosti Nightsss. Je doktorica kulturnih študij, raziskovalka novih medijev in potopitvenih izkušenj, predavateljica kreativnega pisanja in transmedijske umetnosti na univerzi SWPS in trendov oblikovanja na School of Forms v Varšavi ter VR kreativna svetovalka za sistem BioMinds Healthcare XR, ki raziskuje nov način nevrološke rehabilitacije v zdravstvu. Bila je rezidenčna umetnica mednarodnega sklada za uprizoritvene umetnosti Višegrad v Pragi 2020 (360° Pesniški performans na festivalu CrossAttic/Bazaar). Je prejemnica štipendije za umetnike mesta Varšava za leto 2021. V svoji umetniški praksi se trenutno osredotoča na nova medijska orodja in imerzivne načine izražanja, ki posegajo v telesnost, poosebljajo prisotnost in lahko ustvarjajo nebinarne digitalne zgodbe. Zanimajo jo percepcija, ustvarjanje avatarjev, človeški glas in gibanje v virtualnih okoljih, prihodnost predstav v živo v realnem času in nevronski vhod, haptične inovacije izkušenj v virtualni, obogateni in razširjeni resničnosti (VR / AR / XR).

Instagram: https://www.instagram.com/weronikamlewandowska/?hl=en
LinkedIN: https://pl.linkedin.com/in/weronika-lewandowska-07b617113

___

Nightsss – čutna izkušnja poezije, plesa in narave v virtualni resničnosti

Nightsss je umetniška animacija, ki na gledalca deluje po principu ASMR (avtonomna senzorična meridionalna reakcija) in interaktivnih elementov ter ga potopi v čutno doživetje poezije, plesa in narave. Scenarij temelji na slam poeziji Nightsss, v kateri zvoki, značilni za poljski jezik, ustvarjajo onomatopejske pokrajine, ki prehajajo jezikovne ovire. Kaj boste slišali in videli v okolju Nightsss, če se boste lahko igrali s prostorom in se bo prostor igral z vašo domišljijo in spominom? Tudi če besed ne razumete, čustva izvirajo iz zvočnih odnosov ASMR in ritmičnih struktur ter iz koreografije lika, ki ga boste srečali v virtualnem svetu. Nightsss gledalca pripravi za čutno srečanje s svojim telesom, domišljijo in virtualnim prostorom, ki subtilno odzvanja v mislih in gibih tudi po izstopu iz izkušnje.

Projekt je bil financiran v okviru programa Ministrstva za znanost in visoko šolstvo v okviru Regionalne pobude za odličnost za leta 2019–2022, številka projekta 023/RID/2018/19, znesek financiranja 11 865 100 PLN.

Producenti: vnLab in Filmska šola v Lodžu/Film School in Lodz

https://www.facebook.com/VRNightsss/
https://www.instagram.com/vrnightsss/
http://bit.ly/Nightsss

Več: kiblix.org

Deli: