Za humanizacijo tehnologije

RUK je mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijamo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več ...

Odprti klic

Prijava na razpis festivala Speculum Artium

20.02.2020 00:00

Mednarodni festival novomedijske kulture Speculum Artium je postavljen v postindustrijskem mestu Trbovlje in se odvija pod premiso “Humanizacija tehnologije”. Festival je postal eden najpomembnejših novomedijskih dogodkov v Evropi, na njem so se predstavili projekti uglednih znanstvenikov in umetnikov z vsega sveta.

Prijava na razpis


Razpis je namenjen umetnikom, ki delujejo na področju novih medijev. Predlagate lahko najrazličnejše projekte s področja novomedijske umetnosti in tehnologije.
Pozivamo vas, da pošljete vaše predloge po elektronski pošti na naslov stehbogdan@gmail.com v slovenščini ali angleščini. Predlogi morajo vsebovati:

  • vaš kontakt (elektronsko pošto, telefonsko številko, Skype ...);
  • kratko predstavitev umetnika;
  • umetniški portfolio (lahko tudi povezavo na portfolio na spletu);
  • opis projekta: naslov, koncept, foto/video projekta (vključite karkoli, kar nam bo v pomoč, da bomo bolje razumeli projekt), razlago, zakaj je projekt relevanten za tematiko humanizacije tehnologije;
  • popoln tehnični rider z informacijami o tem, kaj prinese umetnik, kaj naj zagotovi organizator, koliko časa je potrebnega za vzpostavitev projekta na lokaciji;
  • tehnični opis (kako projekt deluje) ter navodila za uporabnike/obiskovalce;
  • druge informacije, za katere menite, da so pri prijavi potrebne.

Če nam boste izven elektronske pošte s prijavo pošiljali še dodatne datoteke (video, velike fotografije), lahko uporabite wetransfer ali kaj podobnega, vendar prosimo z dodatnim mailom preverite, ali smo poslano tudi dobili.


Rok za prijavo je 24. april 2020. Organizator bo pregledal vse prijave in izbral projekte, ki bodo vključeni v festivalski program. Vse prijavitelje bomo obvestili, ali je bilo njihovo delo izbrano. Končni program bo sestavljen, ko se bomo z izbranimi avtorji dogovorili glede pogojev in zahtev za umestitev projekta na festival.

Deli: